SAFRANIN BESLENMEMİZDEKİ YERİ

Safran, Crocus sativus bitkisinin kurutulmuş kırmızı renkli dişi organı olan stigma ve stiluslarının toplanması ile elde edilen baharat ve renklendirici madde olarak kullanılan bir bitki ürünüdür. Safran, dünyanın en pahalı baharatları…

BESİNLERİN SİNERJİK ETKİLERİ

KAPSAİSİN İLE ORTA ZİNCİRLİ YAĞ ASİDİ Acı biberin içinde bulunan kapsaisinin metabolizmayı hızlandırıcı özelliği bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar bu etkinin orta zincirli yağ asidi içeren yağlarla birlikte tüketildiğinde %51 oranında…

BİPOLAR BOZUKLUK VE BESLENME

BİPOLAR BOZUKLUK Bipolar bozukluk, maniden depresyona kadar uzanan ruh halindeki aşırı değişiklikler olarak tanımlanır. Bipolar afektif bozukluk, riskli davranışlar nedeniyle ilişkilere ve kariyere zarar veren, tedavi edilmediği zaman…

PREMATÜRE BEBEK BESLENMESİ

Günümüzde sağlık alanında gelişen teknoloji ile birlikte preterm doğumların yaygınlığı ve bu yeni doğanların hayatta kalma olasılığı artmaktadır. Her yıl tahminen 15 milyon bebek zamanından erken doğmaktadır. Preterm doğum yeni doğanın…

DİYARE ve BESLENME

Diyareler, dünya çapında seyreden hastalıklardan ölüm oranı olarak kalp damar hastalıklarından sonra ikinci sırada gelmektedir. Birçok diyare hastalığı akut, hafif ve orta şiddette, kısa süreli ve kendini sınırlayıcıdır. Diyare daha ağır…

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Kabul Et Devamını Oku