RAW FOOD (ÇİĞ BESİN) DİYETİ

Raw Food (Çiğ Besin) diyeti, işlenmemiş ve çiğ gıdaların tüketiminden oluşmaktadır. Eğer tüketilmek istenen bir besin 40-48°C üzerinde ısıtılmadıysa eğer çiğ kabul edilmektedir. Isıl işlem yerine meyve sıkma, dehidrate etme, harmanlama, ıslatma ve filizleme gibi alternatif hazırlama yöntemleri mevcuttur. Raw Food (çiğ besin) diyetinde yiyeceklerin en az %75’inin çiğ hammaddeye sahip olması önemlidir. Çiğ besin diyetlerinin büyük çoğunluğu bitki esaslıdır ve bazı insanlar süt ve çiğ yumurta da tüketirler.

Raw Food’da genellikle sebze, meyve, meyve suyu, meyve kurusu, fındık, tohumlar, otlar, baharatlar, hububatlar tüketilmektedir. İşlenmiş ya da katkı maddesi içeren hiçbir gıda tüketilmemelidir. Raw Food diyeti uygulamaması önerilen kişiler;

  • Hamile ve emziren kadınlar,
  • Çocuklar,
  • Anemik kişiler,
  • Osteoporoz riski taşıyan kişilerdir.

Raw Food Diyeti’nde Tüketilebilecek Gıdalar

  • Su
  • Hindistan cevizi sütü
  • Taze sıkılmış sebze ve meyve suları
  • Taze meyve ve sebzeler
  • Kurutulmuş meyveler
  • Fındık
  • Baklagiller
  • Tohumlar
  • Tahıllar
  • Kinoa
  • Ayçiçeği, susam ve kabak çekirdeği
  • Yosun
  • Avokado
  • İşlenmemiş organik, doğal gıdalar

Raw Food Diyeti’nde Tüketilemeyecek Gıdalar

  • Tuz
  • Pişirilmiş yemekler
  • Pişmiş meyve, sebze, et ve tahıllar
  • Rafine yağlar
  • Kavrulmuş kuruyemişler
  • Rafine şeker ve un
  • Kahve ve çay
  • Alkol
  • Pastörize meyve suları
  • Pastörize süt ürünleri
  • Makarna
  • Cips
  • Hamur işleri
  • İşlenmiş tüm gıdalar ve atıştırmalıklar

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Kabul Et Devamını Oku